Nostalgi

Devil May Cry 4

Texttyp: Recension Genre: Action Format: XBOX360 Utgivare: Capcom Utvecklare: Capcom

Devil May Cry 4 släpps till X360 och PS3 imorgon fredag. Jag har suttit och spelat det hela veckan och kan så här dags säga att jag är mycket, mycket nöjd med det.

DMC4 har en helt otrolig närvarokänsla, med actionscener som skulle passat i den bästa av Hollywoods filmer, ljud som får änglar att gråta och rörelser som fått Baryshnikov att tappa andan. Det är en actionsplatterpusselfest utan dess like där kluriga pussel avlöser dramatiska mellansekvenser som i sin tur avlöser bossbattles och krittersmashing. Miljöerna är mörka och dystra, fast på ett bra sätt. Nu med två spelbara karaktärer, Dante och Nero, där båda har sina egna sätt att fightas, vilket ger ännu mer djup till spelet.

Det finns numera två svårighetsgrader som lär glädja de som inte hade tålamod för de tidigare spelen i serien, och som om detta inte var nog finns det även möjlighet att spela med slagsmålskombinationerna på autopilot, så att spelaren enbart behöver trycka lätta kombinationer som sedan får karaktären att utföra de mest vilda huggen och slagen.

Jag kan inte annat än rekommendera DMC4 till de glada actionhjältar där ute, som letar efter nästa fix i samma anda som Ninja Gaiden och givetvis de andra spelen i DMC-serien.

Disclaimer

Detta innehåll är återpublicerat från den tidigare hemsidan som hette NordicGamers.se. Vi äger inte rättigheterna till innehållet utan det finns endast här i nostalgisyfte. Vi tycker det är synd att så nostalgifyllda recensioner skulle försvinna från webben och därför har vi skapat denna hyllningssida. Vid frågor, kontakta oss på [email protected].

Om skribenten

nostalgi