Betting

Betting på matcher i Heroes of the Storm (HotS) turneringar och ligor

Skriven av Nordicgamers

Heroes of the Storm är ett datorspel som utvecklades och grundades av Blizzard Entertainment och släpptes i juni 2015 för både Windows och Mac OS. I detta spel så spelar du med så kallade “hjältar” likt Warcraft, Diablo och Starcraft. Spelet är helt kostnadsfritt att spela och är tillgängligt för alla världen över. Det enda som kostar pengar med HotS är ifall du önskar att köpa spelbara hjältar, dessa ger ett roligare grafiskt intryck och ger ingen extra styrka i spelet. Blizzard kallar sitt spel för “hero brawler” istället för “multiplayer online battle arena” vilket säger en hel del om HotS som spel.

När man spelar matcher i HotS så möts man 5vs5 och varje match spelas igenom Blizzards egna klient som heter Battle.net. En vanlig onlinematch tar cirka 20 minuter beroende på hur jämn matchen är. För att vinna en match så behöver man förstöra det ena lagets bas även kallat “King’s Core” innan motståndaren förstör din egna bas. Innan man kan nå motståndarnas bas så behöver man gå igenom en hel del utmaningar på vägen i form av datakontrollerade minions och andra utmanande hinder. Minions kan dyka upp lite överallt på kartan och har ständigt siktet inställt på motståndarnas bas.

Idag finns det 15 olika kartor (Battlegrounds) att spela, så det finns en hög variation för dig som älskar att spela Heroes of the Storm. I spelet finns även totalt 90 karaktärer att välja mellan, dessa går också under namnet hjältar.  I början kan det ta lite tid innan man hittar sin favoritkaraktär, man lär sig under tidens gång vilka hjältar som är bra på vad.

Hur fungerar betting i HotS?

Vi kan absolut tipsa dig om att i första hand lära dig mekaniken i spelet och prova spela ett par matcher HotS innan du bettar på matcherna. Ett annat bra tips är att läsa forum, bloggar och kolla på Youtubeklipp för att utveckla din förståelse.

När du skall betta på HotS så väljer du vilket lag du tror kommer vinna en viss karta. Du behöver därför analysera hur lagen spelar och vara noga med att se vilken karta som skall spelas, eftersom kartorna skiljer sig mycket från varandra i HotS. Det finns många överraskningar på diverse kartor som man behöver ta hänsyn till när man bettar på Heroes of the Storm.

Ett annat tips av oss på Nordic Gamers är att du spelar på turneringsvinnare, där kan du hitta en hel del bra odds som kan ge dig bra avkastning på ditt insatta belopp. Det finns en uppsjö med olika turneringar i HotS.

Odds

När du ska välja vilken match du vill spela och lägga pengar på så behöver du titta in vilka typer av odds som presenteras för varje match. Spelbolagen sätter själva oddsen och oddsen påverkas av hur sannolikt eller osannolikt det är att något inträffar. Vi kan ta ett exempel: Lag 1 är favorittippade att vinna mot lag 2, då kommer sannolikt lag 1 ha lägre odds. Om ett lag är väldigt stora favoriter och inte har förlorat på länge så kan en typ av odds se ut som följande: Lag 1 har 1,2x pengarna och Lag 2 har 4,2x pengarna. Därför kan det löna sig att lägga ett bet på en underdog, ifall man får 4,2x pengarna. Vi brukar alltid tipsa om att läsa på ordentligt och hålla sig uppdaterad om proffslagen som deltar i turneringar. Vilka är värda att lägga sina pengar på och vilka lag kan skrälla.

Alla spelbolag har sina egna odds, därför är det viktigt att jämföra oddsen på olika spelsidor. Lägg aldrig ett bet direkt utan kolla igenom de populära spelsidorna och välj en spelaktör som ger dig bra odds.

Heroes of the Storm Global Championship

Den största turneringen som spelas i Heroes of the Storm är Global Championship. Turneringen består av massor av olika kvalspel som sedan faller ut i en stor final där de 12 bästa lagen tävlar om den ärofyllda titeln. I de globala finalerna deltar lag som exempelvis Gen.G, Miracle, Dignitas, Team Liquid, Heroes Hearth och Tempest för att nämna ett par av lagen.

I Heroes of the Storm finns givetvis fler typer av turneringar, där prispotterna är relativt stora. Är du duktig på MOBA-spel så är det Global Championship du vill vinna.

De stora turneringarna sänds näst intill alltid på Twitch.tv och Youtube.com. Där kan man följa varje match och bevaka sina favoritlag.

Betta seriöst

Idag finns det tyvärr en hel del oseriösa sidor som saknar spellicens för svenska spelare. När du väljer ett spelbolag som du skall spela hos så kan Nordic Gamers tipsa om att välja ett större bolag som Bet365, Betway och Unibet för att nämna ett par seriösa spelbolag.

Se till att välja en aktör som erbjuder spel på E-sport. De flesta större bolagen erbjuder det idag, men kika en gång extra innan du registrerar dig.

Insättningsbonusar

När man börjar spela och ska lägga ett bet på Heroes of the Storm så brukar man bli erbjuden en insättningsbonus vid första insättningen. Se till att läsa igenom kraven för dessa bonusar innan du godkänner den. En vanlig insättningsbonus brukar se ut som följande – Sätt in 100 kronor och få 100 kronor att spela för.

Dubbelkolla också ifall det är något omsättningskrav på insättningsbonusen. Det brukar kunna vara fritt från omsättning, men värt att kolla en extra vända.

Vad säger Reddit om Heroes of the Storm?

Om man letar efter speltips och rekommendationer för spel på Heroes of the Storm så kan vi absolut tipsa om att läsa lite på Reddit, där finns det många professionella bettare som gärna delar med sig av tips och råd för kommande turneringar.

På Reddit är det privatpersoner som delar med sig av sina tankar och idéer. Det brukar kunna finnas en hel del matnyttigt för oss som älskar att betta på E-sport.

Tack för att du följer oss på Nordic Gamers!

Om skribenten

Nordicgamers