Recension

Half-Life 2: Orange Box

Texttyp: Recension Genre: Action Format: XBOX360 Utgivare: Electronic Arts Utvecklare: Valve

Half-Life 2 klassas som ett av de bästa spelen genom tiderna. Att betala fullpris för ett så pass gammalt spel känns väl inte helt givande. Om det inte vore för att du får med två nya episoder i sagan, Team Fortress 2 och Portal. Hokus Pokus Prisvärt som man säger på Gekås, ungefär.

Gordon Freeman är så badass man kan bli genom att vara anonym, och i Episode 2 är han lika badass som vanligt, plus att ett sidouppdrag är att ta med sig en liten trädgårdstomte från början genom hela spelet, vilket bådar för magi. Eller?

Episode 2 är mer av Half-Life 2, på samma sätt som Episode 1 var det, och gillade du de tidigare så är det självklart prisvärt, men frågan är vad de två andra ”tillbehören” har att erbjuda.

Team Fortress 2, den riktiga uppföljaren till klassiska modifikationen till Quake, har fått en ny look. Spelet ser ut som något hämtat från Cartoon Network. Fast med mer blod och läckrare one-liners. Alla klasser som finns har helt olika spelstil, så det finns något för alla, vilket bådar för ett av årets bästa flerspelarlir.

Portal däremot, med sina drygt två till tre timmars speltid, kan vara en av årets absoluta spelupplevelser. Du vet inte vad kaka betyder innan du spelat spelet och du har aldrig någonsin haft så skoj med en portabel portalkanon eftersom du aldrig använt en förut. Målet är att som försökskanin testa portalkanonen genom att lösa pussel. Allt detta samtidigt som den läckraste robotrösten ever guidar dig genom världen. Sen är ”Le Finale Grande” något du definitivt inte kommer glömma i närmsta taget.

Orange Box är ett av de bästa spelpaketen som finns med oerhört många timmar spelglädje, fräsch grafik och välpolerat ljud. Eftersom det finns till såväl flera konsoler som PC så kan alla ta del av guldet, men i ärlighetens namn är det nog gjort för PC. Det… liksom… bara är så.

Orange Box är som världens bästa kinderägg, fast utan chokladen och den jävla plastleksaken.

About the author

Nordicgamers