Recension

King of Fighters XI

Texttyp: Recension Genre: Action Format: Playstation 2 Utgivare: Ignition Entertainment Utvecklare: SNK PlayMore

I sverige saknar vi den hysteriska arkadkultur som existerar i Japan. Därför har många här kanske heller inte hört talas King of Fightersserien. Tekken, DOA och virtuafighter är ju i stort sett hela utbudet vi har här i landet som tv-spelen glömde.

KoF är ett mycket klassiskt fightingspel, du kommer att känna igen sättet att utföra moves från street fighter. Trycker du fram, ner till fram, punch så kommer du förmodligen att göra någonting som liknar en dragonpuch. I stort sätt har de tagit ett gammalt beprövat koncept, lagt till element och förfinat hela paketet.

Att dra iväg en specialare är inte särskilt svårt vilket jag faktiskt tycker talar till spelets fördel. Det finns någonting basalt tillfredställande i att se karaktärerna göra flashiga saker och här får du mycket av den valutan. Det stannar inte där, gräver du djupare under ytan så finns det counters, guard breaks och en jävla massa annat. Jag kan tänka mig att de som verkligen ger manken till för att bli bra på det här kan bli verkligt mindblowingly bra. KoF delar ut lite godis till alla både hardcoregamers och vi vanliga dödliga.

Det är inte mycket som verkligen skiljer den här inkarnationen från King of Fighters: Maximum Impact 2. Du har din absurda mängd karaktärer även om de skiljer sig en aning. Specialarna är de samma. Vad som skiljer sig är dimensionerna. Gillar du två dimensioner och så kommer du gilla de två dimensioner som presenteras här. Vi snackar vackra pixlar smakfulla animationer och väldesignade karaktärer. Bakgrunderna är riktigt snygga och tål att tittas på tillskillnad från de ofta livlösa skådeplatser som förekommer i 3d fightingspel. Till skillnad från en del annat så är det inte nostalgin som räddar grafiken utan den kan stå för sig själv. Den är snygg och det beror fan inte bara på att du kommer ihåg hur du spelade supenintendo som tioåring.

För att sammanfatta det hela så är KoF XI ett bra spel som väldigt få utanför japan kommer att spela.

About the author

Nordicgamers