Recension

More Brain Training from Dr. Kawashima: How old is your brain?

Texttyp: Recension Genre: Pussel Format: NDS Utgivare: Nintendo Utvecklare: Nintendo

Sitter du för mycket vid datorn? Nej såklart inte, vem kan göra det?! För dig som är rädd att du börjar sacka efter mentalt så finns det, om nu Dr Ryu Kawashima tänkt rätt, ett botemedel mot slö hjärna. Detta är andra spelet i hjärnfitness-serien Brain Training, alltså, More Brain Training. Hur väl fungerar spelet?

Första frågan du ställer dig om du spelat förut är nog vad du kan förvänta dig denna gång. Om du inte lirat förut alls, eller på något sätt missat allt snack om spelet, så vill du också veta vad du har att förvänta dig.

Du har ett beroendeframkallande minispels-spel där ditt mål är att med såväl Sudoku som pianohärmande ska minska din såkallade hjärnålder. Man kan väl kanske med ett genidrag klassa det som att när du når 20 års ålder så är din hjärna på högsta nivån. Grattis. Du har blivit en boss.

Variationen av minispel är såväl intressant som underhållande. Att memorera 25 rutor, för att sedan skriva ut de man kommer ihåg efter två minuter är något jag inte tycker om. Vänta alltså, jag hatar att vänta! Som tur är behöver du inte vänta om du lyckas undvika den delen vilket endast dyker upp när du kör dagliga hjärnålderstestet. Annars läggs troligtvis mest tid på den dagliga träningen, där du beroende på hur många dagar du spelat får tillgång till fler och fler minispel, några riktigt roliga, några riktigt kluriga och beroende på vad du avskyr säkert något du håller dig undan ifrån.

Om ni är flera som spelar på samma DS kommer vissa dagar upp specialevent, där du bland annat med touch-screenen ska måla diffusa ord som dröm och mindre diffusa som vattenfall. Sedan ska din ”medspelare” gissa vad du målat. Tro mig, du gissar ofta fel, för din vän suger på att måla!

Spelet behöver ingen djupare förklaring. För 260 slantar får du tillgång till ett DS-spel som kan erbjuda många timmars nöje och kanske till och med lyckas förbättra ditt intellekt! Grafiken är gullig men i slutändan ful och pixlig, men det besvärar inte särskilt i detta spel. Även ljudet håller rätt låg klass, men åtminstone rösterna som gapar ljud låter tydligt nog för att man inte ska ilskna till rejält. Menylåten är nästan svängig till och med! Tjejer gillar spelet, vilket säkert är det en viktig punkt för vissa av er. Tjejer, hör ni? För er som lirade vanliga Brain Training så ska ni veta att det bara är mer av samma roliga tidsfördriv.

Totally worth it, dude!
Jag är ledsen. På min syster, som lånade min DS för att spela just More Brain Training. Hon tappade bort min laddare. Fan.

About the author

Nordicgamers