Recension

TouchMaster

Texttyp: Recension Genre: Action Format: NDS Utgivare: Midway Utvecklare: Midway

Midway buntar ihop 23 stycken av sina minispelsfavoriter från företagets arkadmaskiner som är spridda runt om i landet i väst. Förklädda som jack-vegas maskiner fast utan vinster sprider de glädje till alkoholpåverkade ungdommar och tack vare Midway Amusement Games kan vi nu avnjuta dessa på allas vår kelgris Nintendo DS.

Menysystemet som används är minimalistiskt och ytterst tråkigt. Det är relativt lättnavigerat, men informationen om spelen är knapphändig så svårighetsgraden blir onödigt dryg. Ljudet är på sin höjd ok och grafiken är nog tillräcklig. Småspelen är uppdelade i tre olika kategorier, kort, skill och pussel.

Av kortspelen är det de första två som förföljt mig mest genom mitt spelande. I ”3 Peak deluxe” gäller det att plocka upp kort som är högre eller lägre än det du har på bordet. I min andra favorit, ”Target 21” gäller det att komma upp i 21 på varje hög för att få så maximal poäng som möjligt. Tiden spelar roll i alla kortspelen, då spelpoängen multipliceras med denna.

De flesta av skillspelen känns tråkiga och oglamorösa. Det händer aldrig riktigt något och inget av de sju spelen lyckas fånga min hjärna. Det som hade högst potential var ”Trivia” där det gäller att svara på frågor, men tack vare en extrem lokalisation till USA blir det snabbt tråkigt att svara på frågor om amerikansk kultur och historia.

Pussel bjuder även det på sju olika spel som till synes verkar vara kloner av mer kända spel som ”Bejeweled”, men också kloner av sig själva. Att flytta på stenar kan bara vara kul så länge och efter fem minuter vandrar man snabbt vidare.

När det gäller onlinemöjligheterna känns det kul att kunna lägga upp sina resultat på online-listorna, men detta tar så fruktansvärd lång tid att det sällan blir ork till att göra det. Och glöm att försöka bläddra mellan resultaten, jorden lär hinna gå under innan nästa sida visas.

Allt som allt är TouchMaster till DS en stor besvikelse om jag än blev lite överraskad av de första två spelen som fick mig att fortsätta spela. Men med dessa meriter finns det ingen anledning för mig att rekommendera detta spel till någon där ute. Vill man ha ett roligt minispel så räcker nog patiens på valfri mobiltelefon gott nog.

About the author

Nordicgamers