Recension

Warhawk

Texttyp: Recension Genre: Action Format: PlayStation 2 Utgivare: Sony Computer Entertainment Utvecklare: Sony Computer Entertainment

På Playstation Store subventioneras kanonspel för den goda sakens skull.

Att lansera spel på Playstation Store är ingen dum idé. Framförallt inte när de kostar hälften av vad de gör i butik och är exakt likadana innehållsmässigt. För vem bryr sig om ett trådlöst headset för 250 kronor extra? Sådant får man ju hjärnskador av. Både utrustningen och priset, alltså.

Warhawk är i grund och botten ett tredjepersons-multiplayer-only-spel som höjts till skyarna där det mesta av skjutandet utspelar sig. Det är krig helt enkelt och om man inte vill kriga till fots finns ett par olika fordon att nyttja, bland annat den gamle hederliga jeepen (som även i framtiden ser ut som en klassiska Willy-modellen från andra världskriget) anti-aircraft-försvar och de mindre klassiska men ack så livsfarliga svävarflygplanskombinationerna. De sistnämnda är tveklöst de mest populära, för där har man möjligheten att förvandla sitt fordon från svävare till jetplan med en knapptryckning. Detta helst samtidigt som man tar ut motståndarens dito och gör en loop.

Grafikmässigt ligger spelet bra till. Miljöerna är stora och detaljerade, ljussättningen schysst och figurerna välgjorda… dock med en aningens komisk ton på animeringarna. Du rör dig helt enkelt mer likt en tecknad figur än något annat, men… tja. Det spelar ju inte så stor roll då vi ändå inte delar ut några realism-poäng idag. En sak som däremot verkligen står ut (till det bättre) i Warhawk är ljudet. Explosioner och vinande missiler ljuder skönt i högtalarnas nedre register, och för ett ögonblick kan man nästan ana kulornas vinande kring hjässan.

Sammantaget bjuds man på en väloljad multiplayer-upplevelse som i alla lägen är värda de ynka kronor spelet kostar på Playstation Store. Om inte annat borde ni köpa Warhawk i rent välgörenhetssyfte för att öka chansen till fler likartade lanseringar i framtiden. Just ja, sa jag split-screen online? Två tummar upp!

About the author

Nordicgamers