Betting

Betting på matcher i Rainbow Six Siege (R6S) turneringar

Skriven av Nordicgamers

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege är ett datorspel som kräver mycket taktiker och samarbete. Rainbow Six går att spela som solo eller med sina kompisar i lag. Spelet är utvecklat och grundat av Ubisoft Montreal. Spelet släpptes december 2015 för både Microsoft Windows, Playstation 4 och Xbox One. I Rainbow Six kan man spela en uppsjö av olika modes, som exempelvis:

 • Hostage
  Det attackerande laget behöver rädda en gisslan från det försvarande laget.
 • Bomb
  Det attackerande laget skall lokalisera och desarmera en av två bomber som tickar.
 • Secure Area
  Det försvarande laget skall skydda ett rum med en giftig behållare. Attackerande laget behöver ta sig in och säkra behållaren.
 • Terrorist Hunt
  Ett spelläge där man kan spela solo eller flera spelare (upp till fem). Här måste du bekämpa vågor av fiender som styrs av artificiell intelligens.
 • Tactical Realism
  En variation av alla tidigare presenterade spellägen. Detta läge släpptes när Operation Skull Rain DLC släpptes.

När Ubisoft lanserade spelet så fanns det totalt 11 banor och fem spellägen. Sen har man löpande lagt till nedladdningsbara banor i deras DLC-släpp. För närvarande finns det cirka 17-18 banor som är tillgängliga för spel.

Ubisoft samarbetar med ESL och har gjort Rainbow Six Siege till ett E-sport-turneringsspel. 2017 registrerades totalt 25 miljoner spelare, vilket var ett enormt framsteg av Ubisoft. Turneringar i Rainbow Six påminner en hel del om Counter-strike med samma typ av mekanism bakom spelet. Man har satsat en hel del på grafiken i Siege-spelen och där ligger man verkligen i framkant. Om du gillar taktiska spel med grym grafik så kan Nordic Gamers definitivt tipsa om Rainbow Six Siege.

Hur fungerar betting i R6S?

Rainbow Six Siege är ett populärt spel att betta på. Detta mycket tack vare alla turneringar som spelas i spelet. Idag anordnas turneringar av exempelvis ESL och spelets utvecklare Ubisoft.

Bra att tänka på när du bettar på Rainbow Six är att du bettar på vinnare. Det kan aldrig bli lika i en match, utan man behöver spela på vinnarspel. Rainbow Six Siege är idag ett av de populärare spelen att betta på inom E-sport, tätt följt av Counter-strike, Dota 2 och League of Legends. När du skall betta på en turnering så rekommenderar vi att du läser på och forskar lite om lagen som skall deltaga. Det man kan kolla på är statistik, formkurvor och starka kartor. På så sätt får du en bra känsla för vilka lag som har goda trender och kan förväntas att vinna matchen.

Nordic Gamers rekommenderar även att spela och utöva spelet själv för att få ökad förståelse för taktiken bakom spelet. Det kan göra att du blir skarpare i dina tipsrader och ökar chansen att vinna mycket pengar.

Odds

En enkel förklaring för vad odds betyder är skillnaden mellan vinst och insats. Ett högre odds ger mer pengar i vinst. När du har ett högre odds på en match är det också mer osannolikt att det inträffar jämfört med ett lägre odds. Spelbolagen väljer själva sina odds och oddsen kan vara olika på olika typer av spelsidor. Det finns många sätt att sätta odds på, spelbolagen kollar på många olika faktorer innan ett odds bestäms.

För att ge lite ökad inblick i hur odds fungerar så finns det något som kallas Europeiska odds, även kallat decimalodds. Det är ett tal som anger hur mycket man får tillbaka per bettad enhet. Om jag ska ta ett exempel, om oddsen är 1,5x och man satsar 100 kronor så får man tillbaka 1,5 x 100 kr = 150 kronor om man vinner.

Något vi kan tipsa om är att kolla på spelvärda odds. Det kan handla om exempelvis en underdog som har höga odds, men som ändå kan tänkas vinna en match på grund av en bra form eller andra faktorer. Därför tipsar vi starkt om att läsa på ordentligt och välja smarta spel där man lägger en peng på underdogs för att ha en chans till större avkastning på pengarna.

Nordic Gamers rekommenderar även att jämföra oddsen mellan spelbolagen innan du spelar på en Rainbow Six Siege match. Oddsen kan vara olika beroende på vilket spelbolag du väljer att spela på. Investera lite tid och forska ordentligt innan du gör din insättning.

Rainbow Six Invitational

Denna turnering är den största inom Rainbow Six Siege och arrangeras av spelutvecklaren Ubisoft, som även är utvecklarna bakom Rainbow Six. Turneringen spelas från Ubisofts studios i Montreal och turneringen består av de bästa lagen i spelet. Man kan jämföra Six Invitational med Fotbolls VM fast för Rainbow Six. En årlig avslutning på säsongen för samtliga proffslag, där lagen gör upp om den stora titeln.

Matcherna på Six Invitational livesänds alltid på Twitch.tv eller Youtube.com. Matcherna brukar ha tusentals tittare och övervakas ordentligt av media inom E-sporten. Ett perfekt tillfälle för den som älskar att betta. Se till att betta på turneringar där mycket står på spel och där proffslagen är väl förberedda.

Betta seriöst

Idag finns det tyvärr en hel del icke licensierade spelbolag som inkräktar på den svenska marknaden. Därför tipsar vi dig om att använda dig av de större spelbolagen som exempelvis Betway, E-sport Bet, Bet.GG och Unibet för att ta några exempel. Dessa bolag har svensk licens för att bedriva spelverksamhet med pengar. 2019 infördes en lag att utländska bolag måste ha en godkänd spellicens i Sverige för att svenska spelarna skall få spela. Vissa bolag följer tyvärr inte dessa regler så viktigt att du gör din forskning korrekt och väljer en seriös spelsida.

De stora bolagen hänger också med i utvecklingen och erbjuder betting på E-sport. På exempelvis Betway kan du garanterat spela på Rainbow Six Siege matcher med gott samvete eftersom Betway idag har svensk spellicens och får bedriva spel mot svenska marknaden.

Insättningsbonusar

Nästan alla stora spelbolag erbjuder idag insättningsbonusar när man skall spela på Rainbow Six Siege. En insättningsbonus är i grund och botten en bonus som du får till ditt konto när du gör en insättning hos ett spelbolag. En bonus ger dig ofta mer speltid och större möjlighet att vinna mer pengar när du bettar på Rainbow Six.

Man brukar säga att insättningsbonusar är ett bra sätt att locka till sig nya spelare och framför allt komma igång med bettingen. Det är också ett bra sätt att ge spelarna någonting extra för pengarna som man bettar för.

Alla de stora bolagen som Betway Esports, Unibet, Bet365 och Bethard erbjuder insättningsbonusar när du vill spela på Rainbow Six Siege. Vi tipsar om att läsa igenom kraven för insättningsbonusen innan du använder dig av den, så att du förstår de allmänna villkoren och omsättningskraven innan du börjar spela.

Rainbow Six Siege åldersgräns

Åldersgränsen för att spela Rainbow Six Siege är 18 år och det gäller även om du vill betta på matcherna i turneringarna. Det brukar ofta vara åldersgränser på skjutspel och krigsspel. Om du vill betta behöver du också vara över 18 år, enligt svenska regler. Du kan inte ens skapa ett konto hos spelbolagen om du är under 18 år.

Idag är det 18 årsgräns på de flesta actionspelen. Vissa spel utan skjutvapen kan ha 15-16 års åldersgräns.

Vad är Rainbow Six Siege operators?

Operators i Rainbow Six Siege har olika styrkor och är valbara för alla som spelar spelet. Det finns en uppsjö med olika operators. Totalt finns det idag cirka 58-60 operators i Rainbow Six Siege. Möjligheterna i spelet är stora och det är mycket tack vare alla operators och kartor som finns. Ubisoft satsar mycket på dessa typer av delar i sitt spel.

Finns Rainbow Six Siege på Steam?

Ja, Rainbow Six Siege finns att köpa och ladda ner på Steams plattform. Enligt rekommendationer behöver du ha Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10. Själva spelet kräver även cirka 61 GB ledigt utrymme på hårddisken. Rainbow Six är ett stort spel och sätter en del krav på utrustningen i datorn. Man behöver som minst ha ett Nvidia GeForce GTX 460 eller likvärdigt för att kunna spela spelet.

Idag kostar spelet cirka 200 svenska kronor, skulle du önska att köpa Deluxe Edition så får du lägga till ungefär 100 kronor. Om du skulle önska hela spelet som heter “Ultimate” så behöver du investera cirka 850 kronor, då får du hela spelet med alla packs. Ultimate borde vara givet för den som älskar Rainbow Six. Om du aldrig spelat spelet skulle Nordic Gamers tipsa om att börja med standard edition för 200 kronor. Ett perfekt val för att börja lära sig spelet!

Om skribenten

Nordicgamers