Nostalgi

Race07

Texttyp: Recension Genre: Simulator Format: PC Utgivare: SimBin Studios AB Utvecklare: SimBin Development Team AB

Med bland annat GTR serien och Race – The Official WTCC Game i grunden kan man knappast bli besviken på detta nya lir. Denna gången har det svenska spelföretaget Simbin även lagt in en rad nya raceklasser och banor, samtidigt som man har satsat ännu hårdare på den viktigaste faktorn i spelet nämligen simuleringen. Det är givetvis Race07 jag snackar om.

Spellägen för alla!
En nyhet i Race07 är alla olika raceklasser du kan välja mellan. Du kan köra WTCC, F300, Formula BMW, Mini Cooper, Caterham, Radical och även WTCC från 1987. Med dessa olika biltyper kan du skapa dina egna säsonger och välja vilka mixar du vill ha för att köra race. Exempelvis kan du välja att blanda dagens WTCC bilar och bilar från 1987.

Multiplayer – En helt ny nivå
Att spela racing spel online blev först riktigt populärt i GTR då man började skapa lag, även kallat “team”, för att sedan möta varandra i en snabb duell om prispallen. I Race07 har Simbin tagit steget längre och det finns nu bland annat en världsrankning bland förarna. En överraskande nyhet är även den virtuella ligan VGP som bygger på Race07. Där kan du mäta dig mot andra förare från hela världen och skapa ditt egna team för att sedan klättra på listan bland de bästa lagen eller ställa upp i ligor och cuper. Detta har blivit såpass stort att flera stora företag har gått in och sponsrat dessa cuper och TV4+ har tillägnat ett program helt och hållet till att visa race från just Race07 i deras kanal. Detta kallar jag verkligen att ta steget längre och får ett extra plus i kanten.

Hur ser din verklighet ut?
Som alltid i Simbin’s spel flödar realismen. Du kan ändra alla möjliga inställningar på dina bilar för att uppnå maximal prestanda på banan. Inte nog med att du kan välja vilka däck du vill köra med, utan du kan till exempelvis ställa in vilket lufttryck och hur mycket “toe-in” du vill ha på dina däck, och det behöver inte ens vara samma inställningar på varje däck! Utöver bilens inställningar finns det även olika alternativ om saker som bränsleförbrukning, däckslitage och flaggregler som du kan ändra för att få en så realistisk och rolig spelupplevelse som möjligt. Om du är nybörjare så låt dig inte skrämmas av allt detta. Du kan väldigt enkelt justera vad som passar just dig inom flaggregler och slitage. Bilens inställningar är från början satta av racing experter och du behöver inte mixtra med dessa utan det är bara att köra på.

Plåtskador är aldrig fel
På den grafiska fronten är det inte mycket skillnad från föregångaren Race. Grafiken på omgivningarna ligger fortfarande på samma nivå som Race och är fortfarande acceptabel men skulle behöva kryddas upp mer för att få in en riktigt bra känsla. Däremot så har bilarna piffats upp och det är väl det som är huvudsaken. Skademodellerna är på plus och minus. Plus för att de finns överhuvudtaget och att man kan se när någon vart lite för nära och tryckt in sin front i min kofångare. Men det skulle varit mer. Mer föremål som gick sönder, mer föremål som sprack eller repades. Tills nästa Race hoppas vi på mer skador och mer lösa delar då det ökar realismen och det roliga i spelet.

Är detta något att ha?
Sammanfattningsvis så var detta ett riktigt skönt spel med 32 banor och 300 nya bilar. Racing upplevelsen var på topp medans grafiken skulle kunna förbättras tills nästa bilsimulator. Om du gillar bilspel och ännu inte testat detta spel så gör de! Du kommer inte bli besviken.

Disclaimer

Detta innehåll är återpublicerat från den tidigare hemsidan som hette NordicGamers.se. Vi äger inte rättigheterna till innehållet utan det finns endast här i nostalgisyfte. Vi tycker det är synd att så nostalgifyllda recensioner skulle försvinna från webben och därför har vi skapat denna hyllningssida. Vid frågor, kontakta oss på [email protected].

Om skribenten

nostalgi