Betting

Betting på matcher i Starcraft 2 turneringar och ligor

Skriven av Nordicgamers

Starcraft 2 är ett datorspel och uppföljaren till realtidsstrategispelet Starcraft. Utvecklaren bakom spelet går under namnet Blizzard och är en av de främsta utvecklarna av datorspel. Spelet släpptes redan 2010 och finns idag i flerspelarläge, som är helt gratis att spela. Starcraft 2 är uppdelat i tre separata produkter och bildar en trilogi som har namnen Heart of the Swarm, Wings of Liberty och Legacy of the Void.

Spelet är utvecklat för att kunna spela rankade spel med ligor och matchmaking, där spelaren kan tävla mot kompisar och andra spelare med liknande ranking. Du kan som högst spela åtta spelare per match. I varje match finns totalt sexton platser varav åtta stycken kan fyllas av riktiga spelare, resterande blir observatörer. Om du hellre spelar custom games så kan du spela med totalt 12 spelare.

Hur fungerar betting i Starcraft 2?

Starcraft 2 går under rubriken RTS-spel och där du främst spelar 1vs1 och varje spelare behöver bygga upp en egen bas och en armé för att i nästa steg kunna förstöra fiendens bas. I spelet finns det tre olika typer av raser och varje ras erbjuder ett eget unik sätt att spela spelet på. För att dela upp spelet i två olika segment så kommer vi prata lite om Micro och Macro för att öka din förståelse.

Macro

Det handlar i korta drag om din ekonomi och dina byggnader. Det är viktigt att ha ett bra macro för att kunna bygga dina byggnader och ständigt producera någonting i dina byggnader. Det ger dina arbetare en bra inkomst.

Micro

När vi pratar om micro så handlar det om din egna armé och hur du väljer att attackera, skydda och dina formationer.

En fördel är om du spelat spelet själv förut för att lättare förstå hur en match går till. Det finns dock bra exempel på människor som enbart följer den professionella scenen utan att själva spela Starcraft 2. Rekommendationen är väl ändå att du förstår dig på grundläggande regler och taktiker på så sätt blir det enklare för dig att förstå matchernas upplägg och du kan enklare lägga dina Starcraft 2 tips/bets.

Odds

Det finns massor av olika odds du kan välja mellan. Ett tips är att kolla in professionella matcher som spelas och hålla sig lite uppdaterad vilka lag som en fin form och vilka lag som har det tuffare just nu. Oddsen beräknas utefter popularitet och sannolikhet. Det vill säga att om 1000 personer bettar på lag 1 och 100 personer bettar på lag 2 så kommer du ha lägre odds på lag 1 eftersom fler människor tror att lag 1 kommer att vinna matchen.

Därför kan det löna sig om du har lite koll på professionella lagen för att hitta eventuella underdogs eller något lag som har en uppåtgående form. Ett tips från oss på Nordic Gamers är att jämföra oddsen på olika spelbolag för att hitta de bästa oddsen. Vi kommer att gå igenom ett gäng bra spelsidor lite längre ner i vår artikel.

Intel Extreme Masters IEM

Intel Extreme Masters är en av de största turneringarna där Starcraft 2 är ett av de spelen där man tävlar om flera tusentals dollar. IEM startades 2006/2007 och prissumman på den tiden var cirka 400 000 dollar. Redan 2012 var prissumman uppe i hiskeliga 635 000 dollar. Under IEM tävlar man i Starcraft 2: Wings of Liberty, Counter-Strike och League of Legends.

Alla matcher från Intel Extreme Masters streamas på Twitch.tv och brukar ses av tusentals tittare.

Det finns så klart en uppsjö av turneringar som exempelvis Dreamhack, Cyber World Games, The International, Intel Extreme Masters, Major League Gaming och ESL Pro League för att nämna ett par stycken.

Betta seriöst

När du skall välja ett spelbolag som du skall betta på så är det viktigt att du är noggrann och väljer en bra sida. Det finns tyvärr massor av oseriösa spelsidor som inte har tillstånd för driva verksamheter inom betting och spel.

Vi på Nordic Gamers kan stolt presentera Bet365, GGBet eller ESL Betting som spelsidor ifall du önskar betta på en Starcraft 2-match.

Insättningsbonusar

Något som är vanligt idag är att använda sig av insättningsbonusar. Vi skulle därför tipsa om att kika in Bet365, GGBet eller ESL Betting för att få ta del av dessa bonusar. En insättningsbonus brukar se ut som följande:

Sätt in 100 kronor på ditt spelkonto hos Bet365 och få 200 kronor att spela för. Det kan även vara så att man behöver omsätta en viss del av dessa pengar. Det är inte helt ovanligt att omsättningskraven är 10 gånger pengarna eller liknande. Se till att läsa reglerna för varje insättningsbonus så att du vet vad som gäller när du skall spela på Starcraft 2.

Vad säger Reddit om Starcraft 2 betting?

Om du vill ha lite tips och spelrekommendationer så skulle jag alla dagar i veckan tipsa dig om att läsa lite på Reddit och vad som skrivs om Starcraft 2 betting. Det finns många speltips och rekommendationer att följa där. Många spelare delar med sig av sina erfarenheter inom betting på Starcraft 2-matcher. Helt klart värt att läsa igenom innan man sätter sig för att betta på SC2.

Vilka Starcraft 2 betting tips finns det?

Många av tipsen på Reddit är att läsa på om lagen som skall deltaga i turneringen du vill betta på. Hålla sig uppdaterad om vilka lag som har bra form och kika på tidigare spelade matcher. Det rekommenderas även att du spelar på antingen Bet365, Unibet eller Paddy.

Många av de professionella bettingspelarna tipsar om att enbart spela Majors och större turneringar som har något av värde för proffslagen i Starcraft 2.

Vilka Starcraft 2 betting siter är bäst?

Nordic Gamers kan absolut rekommendera Bet365, GGBet, Unibet eller ESL Betting. Där har du seriösa och trovärdiga spelsidor för betting inom Starcraft 2-segmentet. Vi spelar själva en hel del på dessa siter och kan varmt rekommendera dessa för våra följare och läsare.

Vad är esports betting?

Esports betting står för Electronic sports betting. Det betyder att man lägger tips/bets på datorspel och tävlingar i datorspel. Esport är något som ständigt växer och idag erbjuder i princip alla oddsbolag betting på Esport.

Vad är live esports betting?

Live Esports betting innebär att du har chans att spela livespel på matcher inom Esport. Tänk på att oddsen förändras löpande under livematcher. Många av våra spelare uppskattar att spela livespel eftersom man idag kan följa alla livesändningar på Twitch.tv eller Youtube.com. Det är en extra dimension som är extra rolig ifall du gillar att betta på Esport.

Om skribenten

Nordicgamers